Tisztelt Ügyfeleink,

Aktuális lett a régi szervereinkről az új SSD-s szervereinre történő költöztetés. Ezen költöztetést elkezdtük, melyet várhatóan 2023.10.31-én befejezünk. 

Amit a költöztetésről tudni kell

  • a költöztetés éjjel illetve hétvégén végezzük.
  • azon domain neveknél melyeknek mi biztosítjuk a névszervert és mi regisztráltuk a költöztetés leállással nem jár
  • azon domain neveknél mely IP cím alapján szolgál ki a szerverünk, az IP cím új szerverre történő beállítása idejére állhat meg.
  • a WEBMAIL és a phpmyadmin címe módosul, az új szerver címeire. Ha nem tölt be az eddigi címen a webmail vagy a phpmyadmin akkor javasolt a saját domain nevükkel meghívni. Az minden esetben az új tárhelyre fog mutatni.  pl.: https://sajatdomainnev.hu/webmail  vagy https://sajatdomannev.hu/phpmyadmin ami automatikusan átugrik arra a szerverre amelyiken éppen a tárhelye van.
  • az új szerveren létrejött tárhelyeken automatikusan aktiváljuk az SSL-t, ahol a private html könyvtárba van feltöltve tartalom ott az SSL a private_html könyvtárból fut. Javasoljuk a tartalmakat a public_html könyvtárba áthelyezni és a private_html-t a directadminban beállítani hogy Szimbolikus link legyen a public_html-re. Fontos a Szimbolikus link létrehozása előtt a private_html könyvtár tartalmát áthelyezni vagy lementeni, mert a link létrehozása törli a private_html könyvtárat.
  • előfordulhat, hogy a directadmin jelszava az új szerveren nem működik. Ez esetben az ügyfélkapuban a szolgáltatások menüpont alatt a tárhely adatlapján lehet directadmin jelszót cserélni.
  • azon domain előfizetőkkel akiknek a domain neve IP címmel van ránk irányítva a költözés befejeztével e-mail formában egyeztetünk, ugyanis a régi IP címeket legkésőbb 2023.12.31-ig le kell cserélni, vissza kell adni.

Bízunk benne, hogy az átállás a legkevesebb zökkenővel lefut és az új infrastruktúra a szolgáltatási szint erősödéséhez hozzájárul. 

Kérdés esetén forduljanak bizalommal ügyfélszolgálatunkhoz.

Türelmüket előre is köszönjük.

Habana Online Marketing Kft.Szerda, Szeptember 13, 2023

« Vissza